اگر این هفته مرورگر خود را باز کردید و یک برنامه جدید عجیب و غریب مشاهده کردید، شما تنها کسی نیستید که آن را میبیند. کاربران فایرفاکس که در برنامهی Mozilla’s Shield ثبت نام کردهاند به طور ناگهانی با یک افزونه پیشرفته به نام «Glass Looking» روبرو میشوند. توضیح آن به این شرح است «واقعیت من با شما فرق دارد» – که میتواند ترسناک باشد.
این نرم افزارها به سیستم شما حمله نمیکنند – این یک کمپین تبلیغاتی برای سریال تلویزیونی آقای ربات است. این نمایش در مورد سوپرهکرها است و اغلب مربوط به مسائل مربوط به امنیت سایبری است، بنابراین “هک کردن” مرورگر کاربر با یک پیام مبهم ممکن است در آن واحد یک ایده هوشمندانه به نظر برسد، اما از آنجاییکه که موزیلا همواره بر تعهد خود به حفظ حریم خصوصی تأکید میکند، بسیاری از کاربران بخاطر ماهیت ترسناک و مزاحم آن نگرانند.
کاربری در انجمن پشتیبانی موزیلا نوشت: “این واقعا غیر قابل قبول است اما اگر به مطالعات Mozilla’s Shield مرتبط باشد خوب است” همانطور که تککرانچ خاطرنشان کرد، این نمایش ممکن است برای کاربران پیشرفته محبوب باشد، اما به سختی میتوان این محبوبیت را تعمیم داد؛ چون بیش از یک درصد از کاربران فایرفاکس حتی نمیدانند که این پیام در مورد چه چیزی است. موزیلا به روشنی پاسخ داد که نمایش این افزونه با فصل پایانی این سریال مصادف شده است.
موزیلا به تککرانچ گفت: “فایرفاکس طی همکاری با تیم آقای ربات تجربهای شگفت انگیز برای طرفداران این نمایش و هم چنین کاربران فایرفاکس ایجاد کرده تا از آن لذت ببرند.” این شرکت اضافه کرد که هیچ اطلاعاتی را جمع آوری نمیکند و به اشتراک نمیگذارد. “ما ایدهی ویژهای به منظور تقویت ارتباط و تعامل هر چه بیشتر طرفداران آقای ربات با این نمایش ایجاد کردیم که تنها فایرفاکس قادر به انجام آن است.”بر اساس انگجت این افزونه تا زمانی که خودتان گزینهای انتخاب نکنید کاری انجام نمیدهد. اگر نمیخواهید هیچ کاری انجام دهید، addons را در نوار آدرس تایپ کنید و “Looking Glass” را پاک کنید. برنامه مطالعات Mozilla’s Shield راهی برای امتحان کردن برنامهها قبل از انتشار آن است . اغلب سیستمها قبل از نصب این افزونه، اجازه نصب میخواهند اما بعضی از آنها هم به صورت خودکار نصب میشوند و باید آن را پاک کنید. از آنجا که برخی حتی هنوز هم نمیدانند که این افزونه بخشی از برنامه Shield است، انگار این شاهکار خاص نتیجه معکوس داده است.
منبع: digitaltrends